Gnocchi ovenschotel met kalkoen

Ingrediënten

  • 2 preien
  • 150 g kalkoenfilet (vleeswaren)
  • 1 teen knoflook
  • 150 g Zwitserse Gruyère
  • 1 el milde olijfolie
  • 400 g verse spinazie
  • 125 ml verse slagroom
  • ½ tl gemalen nootmuskaat
  • 1 kg De Cecco gnocchi di patate

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. 

Was de preien, halveer in de lengte en snijd in halve ringen. 

Leg de plakjes kalkoenfilet op elkaar en snijd in dunne reepjes. 

Snijd de knoflook fijn en rasp de gruyère. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut de knoflook toe. Voeg de spinazie in delen toe en laat al roerend slinken. Voeg de slagroom, nootmuskaat en de helft van de geraspte kaas toe. Roer door, breng aan de kook en kook 2 min. Zet het vuur uit.

Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en roer samen met de kalkoenfilet door de spinazie-kaas-saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel het gnocchimengsel over de ovenschaal en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep na 10 min. om en verdeel de rest van de geraspte kaas erover. Serveer direct.

Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin