Gnocchi traybake met pesto

Recept voor 4 personen
- Ingrediënten:
- 250 gr ricotta (cremosa)
- verse basilicum
- Snuf zwarte peper
- 1 teen knoflook
- scheutje olijfolie
- 1 rode ui
- 1 courgette
- 80 gr pesto
- 250 gr tomaten
- 250 gr cherrytomaatjes aan tak
- 800 gr gnocchi
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200° graden.
Doe de (ongekookte) gnocchi in een kom en roer de pesto erdoor.
Pers het teentje knoflook erbij en schep er ook doorheen.
Verdeel de gnocchi op een bakplaat met bakpapier.
Snijd de courgette in halve plakjes en verdeel ook over de bakplaat samen met partjes tomaat en dungesneden rode ui. Meng door elkaar.
Leg de tomaatjes aan tak erop en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met zwarte peper.
Bak de gnocchi baketray ca. 25 minuten in de oven.
Haal de baketray uit de oven en schep de ricotta er in hoopjes op. Bestrooi met wat extra peper en verdeel de verse basilicum eroverheen.
Bon appétit!
