Griekse groenteschotel met tzatziki

- Ingrediënten:
- 150 gr kipfilet
- 2 tl kruidenmix: paprikapoeder, uienpoeder en peper en zout
- 1 rode ui
- 1 rode puntpaprika
- 200 gr courgette
- 200 gr champignons
- 10 ml olijfolie
- 300 gr krieltjes
- 1 bakje tzatziki
- 40 gr feta
- 20 gr walnoten
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de kipfilet in grove stukken. Kruid ze met peper en een klein beetje zout.
Snijd de rode ui in grove halve ringen.
Verhit
een scheut olie in een (hapjes)pan. Bak de stukken kipfilet 5 à 7
minuten op middelmatig vuur. Voeg halverwege de rode ui toe. Zet het
vuur uit en stort de kip met de ui op de bodem van een licht ingevette
ovenschaal.
Snijd de puntpaprika, courgette en champignons in grove stukken. Meng ze met de olijfolie en voeg ruim (zwarte) peper toe.
Kruid de krieltjes met een kruidenmix voor aardappels.
Voeg de krieltjes bij de groenten en schep alles even door. Stort de
groenten en krieltjes bovenop de kip en rode ui in de ovenschaal.
Zet
de groenteschotel voor 30 minuten in de oven. Laat de feta en walnoten
de laatste 10 minuten bovenop de groenten en krieltjes meewarmen.
Serveer de Griekse groenteschotel met de tzatziki.
Bon appétit!
