Griekse orzo

Recept voor 2 personen

Ingrediënten 

  • 300 gram kipfilet stukjes
  • 250 gram gegrilde paprika
  • 200 gram orzo
  • 75 gram feta blokjes
  • 1 pakje Heinz tomaten frito + 150 ml water
  • 1 laurierblaadje

Voor de Griekse kruidenmix: 

  • 1 theelepel gemalen kaneel 
  • een snufje zout
  •  1/2 theelepel gemalen koriander
  •  1 theelepel knoflookpoeder
  •  1 theelepel gedroogde dille
  •  1/2 theelepel vers gemalen zwarte peper
  •  1 theelepel gedroogde munt
  •  2 eetlepels olijfolie
  • tzaziki

Bereiden

Kook de orzo gaar in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Maak de Griekse kruidenmix door alle ingrediënten te mengen. Doe de kipblokjes erbij. Doe ze in een diepe braadpan en verhit deze. Bak de kipfilet rondom aan en doe dan de tomaten frito, het water en het laurierblaadje erbij. Kook zachtjes gedurende 15 minuten. Roer regelmatig. Verwijder na deze 15 minuten het laurierblaadje.

Snijd de gegrilde paprika in stukjes. Doe alles bij de tomatensaus met kip. 

Serveer de Griekse kip orzo met feta en tzaziki. 

Garneer evt. met wat fijngesneden peterselie zoals op de foto.

Bon appétit! 

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin