Griekse salade

Recept voor 4 personen

    Ingrediënten:

  • 1 rode ui in halve ringen
  • 0,5 komkommer in halve maantjes
  • 200 gram cherrytomaatjes gehalveerd
  • 2 eetlepels olijven grof gesneden
  • 0,3 krop krop ijsbergsla fijngesneden
  • 100 gram feta grof verkruimeld

Voor de dressing:

  • 120 ml extra vergin olijfolie
  • 60 ml rode wijn azijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • ½ eetlepel honing
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • flinke snuf zout
  • snuf peper
Bereiden:

Meng in een komst de ringetjes rode ui met komkommer, cherrytomaatjes, olijven en ijsbergsla.

Doe de ingrediënten voor de Griekse dressing in een pot en draai de deksel erop. Schud de pot zodat een lekkere dressing ontstaat.

Verdeel ongeveer 3 eetlepels van de Griekse dressing over de Griekse salade. En roer de salade kort door. Maak de Griekse salade af met verkruimelde feta.

Lekker als bijgerecht bij stifado, souvlaki, gyros of andere maaltijd. Maar ook lekker als frisse lunchsalade.

Tip: Deze Griekse salade serveer je als bijgerecht bij bijvoorbeeld Souvlaki met naan, Stifado of Gyros. Maar het is ook lekker als lunch met een pitabroodje erbij. Of als frisse salade bij de barbecue. 

Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin