Groentesoep met kaasbroodje
Recept voor 4 personen
Ingrediënten:
- 1 rol pizzadeeg uit de koeling
- 175 g geraspte kaas oud
- 1 ei
- 1 el maanzaad
- 1 schaal kipgehakt
- 2 el olijfolie
- 800 g boeren soepgroente
- 2 groentebouillonblokjes
- 60 g krulvermicelli
- 1 bakplaat
- 1 bakpapier
Bereiden:
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het pizzadeeg met het bakpapier uit. Bestrooi met de kaas en rol vanaf de lange kant op. Snijd in 8 stukken, vorm er bolletjes van en leg met de naad naar onderen op de plaat. Klop het ei los, bestrijk de bolletjes met ei en strooi er het maanzaad over. Bak de broodjes in 20 min. gaar in de voorverwarmde oven.
Breng het gehakt op smaak met peper en rol balletjes ter grootte van een walnoot. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de soepgroente. Schenk er 1,5 L water bij, voeg de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Voeg de balletjes en vermicelli toe en kook in 10 min. gaar.
Bon appétit!
