Hachee

Recept voor 4 personen
Ingrediënten:
- 1 kilo runderriblappen in blokjes
- 2 eetlepels bloem
- 80 gram boter
- 4 grote uien
- 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel appelstroop
- 1,5 liter runderbouillon
- 3 laurierblaadjes
- 2 plakjes ontbijtkoek
- zout en peper
Bereiden:
Snijd ondertussen de ui in ringen en doe dit bij het vlees. Doe de
basterdsuiker, ketjap en appelstroop er bij en bak dit even mee.
Doe de bouillon bij de pan en voeg de laurierblaadjes toe. Breng aan de
kook, zet het vuur hierna laag en zet de deksel schuin op de pan. Laat
de hachee 2,5 uur stoven.
Voeg hierna de verkruimelde ontbijtkoek toe en laat dit nog een half uurtje mee sudderen.
Bon appétit!
