Hachee

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 kilo runderriblappen in blokjes
  • 2 eetlepels bloem
  • 80 gram boter
  • 4 grote uien
  • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 1,5 liter runderbouillon
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 plakjes ontbijtkoek
  • zout en peper


Bereiden:

Breng het vlees op smaak met zout en peper en roer door de bloem. Klop het overtollige bloem van het vlees af. Verwarm boter in een braadpan en en bak het vlees rondom aan.


Snijd ondertussen de ui in ringen en doe dit bij het vlees. Doe de basterdsuiker, ketjap en appelstroop er bij en bak dit even mee.

Doe de bouillon bij de pan en voeg de laurierblaadjes toe. Breng aan de kook, zet het vuur hierna laag en zet de deksel schuin op de pan. Laat de hachee 2,5 uur stoven.

Voeg hierna de verkruimelde ontbijtkoek toe en laat dit nog een half uurtje mee sudderen.


Bon appétit! 

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin