Havermoutkoek met appel

Recept voor 18 blokjes

    Ingrediënten: 
  • 200 g boter
  • 250 g donkerbruine basterdsuiker
  • 125 g havermout
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 jonagold appels
  • 1 tl kaneel
  • Bakgerei

    • rechthoekige bakvorm van 18 x 28 cm
    • bakpapier
    • grove rasp


Bereiden:

Voorbereiden 

Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de bakvorm in met boter en leg een stuk bakpapier op de bodem.

Smelt de boter op laag vuur in een middelgrote pan. Haal de pan van het vuur. Roer de basterdsuiker door de gesmolten boter, gevolgd door de havermout. Roer tot slot het zelfrijzend bakmeel erdoor.

Vullen

Verdeel de helft van het deeg over de bodem van de ingevette bakvorm en druk goed aan. Zorg dat de bodem gelijkmatig bedekt is.

Rasp de appels grof. Je hoeft de appels niet te schillen. Breng de geraspte appel op smaak met de kaneel. Verdeel de appel zonder het vocht gelijkmatig over de deegbodem en druk licht aan.

Verkruimel het overige deeg grof, verdeel deze grove kruimels over de geraspte appel en druk licht aan.

Bakken

Zet de bakvorm op het rooster in het midden van de oven en bak de koek in 40 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen in de vorm, haal uit de vorm en snijd daarna in vierkantjes om te serveren.


Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin