Honingkip met zoete aardappel

Ingrediënten
- 20 ml olijfolie
- 400 gram kipfilet
- 4 gram verse rozemarijn (1 gram gedroogd)
- 35 ml honing
- 1 teentje knoflook
- 750 gram zoete aardappel
- 1 citroen
- Peper uit de molen
Bereiding
Schil de zoete aardappel en snijd die in blokjes.
Was de citroen en snijd deze in tweeën. Snijd de ene helft van de citroen in plakjes. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de zoete aardappelblokjes samen met de citroenplakjes in circa 15 minuten goudbruin.
Snijd
de kipfilets in blokjes en het knoflookteentje en de rozemarijn fijn.
Voeg de kip, knoflook en rozemarijn toe aan de aardappelblokjes en bak het
geheel gaar. Vergeet niet om zo nu en dan te roeren! Breng het geheel op smaak
met peper uit de molen.
Pers de andere citroenhelft uit en giet het sap over de kip met aardappel. Voeg tot slot de honing toe aan de kip met aardappels. Meng alles goed door elkaar en smullen maar!
Bon appétit!
