IJstaart met pistache en framboos

Benodigdheden ijs:
3 eieren 100 gr witte basterdsuiker (2x 50 gr) 2 eetlepels kokend water 500 ml ongeklopte slagroom
Benodigheden voor de vulling:
- 50 gr gedroogde cranberries
- 60 ml amaretto (kun je ook prima vervangen met vruchtensap)
- 150 gr gepelde en ongezouten pistache noten
- rasp van 1 citroen
- 150 gr verse of diepgevroren frambozen
Bereiding
Doe de cranberries in een kom en giet de amaretto erover heen en roer door, laat dit zo'n 15 minuten intrekken.
Voeg vervolgens de pistache noten en de citroenrasp bij de cranberries. Roer dit ook even goed door.
Nu ga je de ijsbasis maken. Zet hiervoor 2 middelgrote en 1 grote kom klaar. Scheid de eieren en doe de eiwitten en de eidooiers apart in de middelgrote kommen. Voeg 50 gr suiker bij de eiwitten en klop deze tot dat ze stijve pieken geven (duurt ongeveer 6 minuten).
Voeg de overige suiker en het water bij de eidooiers en klop deze tot het dik wordt. Het is klaar wanneer je een achtje kunt vormen die even blijft liggen.
Klop de slagroom in de grootste kom stijf. Houd deze wel luchtig, dus klop niet te lang door. Voeg de eiwitten en de eidooiers hieraan toe en roer voorzichtig door. Dit is je ijsbasis.
Voeg de pistache noten, citroenrasp, cranberries en de frambozen aan je ijsbasis toe. Bewaar wat frambozen voor de garnering.
Bekleed het cakeblik met bakpapier en schenk het ijs erin. Zet zo'n 4 uur in de vriezer, maar het liefst een heel nachtje. Als je het langer bewaart, dek het dan even af zodat het niet gaat kristalliseren. Het ijs is zeker voor een paar weken goed.
Bon appétit!
