Italiaanse loempiataart

- Ingrediënten:
- 7 vellen filodeeg
- 600 g Italiaanse roerbakgroenten
- 2 el Italiaanse kruiden
- 5 el rode pesto
- 4 eieren
- 200 g cottage cheese
Bereiden:
Laat het filodeeg ontdooien door het uit de verpakking te nemen en onder een schone vochtige theedoek te leggen.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en voeg de Italiaanse roerbakgroente, de Italiaanse kruiden en een snuf peper en zout toe. Bak dit 5 minuten aan. Voeg de laatste 2 minuten de pesto toe aan de groenten.
Vet een springvorm (wij gebruiken een vorm van 24 centimeter) in met wat olie en leg een vel filodeeg op de bodem. Leg vervolgens een vel filodeeg met één punt in het midden op de bodem, zodat ongeveer de helft van het vel over de rand hangt. Herhaal dit met 5 vellen, totdat de rand van de springvorm helemaal bedekt is.
Schep de groente hier bovenop.
Klop de eieren samen met de cottage cheese en een snuf peper en zout los. Verdeel het mengsel over de vulling in de springvorm.
Vouw vervolgens het filodeeg dat over de rand van de springvorm hangt naar binnen en leg het laatste vel erbovenop. De taart moet nu overal afgedekt zijn. Bestrijk de taart met een klein beetje olie.
Zet de taart in de oven en bak hem in zo'n 45 minuten goudbruin en gaar. Als hij te bruin wordt, kun je de bovenkant afdekken met aluminiumfolie.
Haal de taart uit de oven, snijd hem in punten en serveer.
Bon appétit!
