Italiaanse maaltijdsoep

Recept voor 2 personen
Ingrediënten:
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 stengel bleekselderij
- 75 gr risoni/orzo
- 200 gr wortel
- 200 gr rundergehakt
- 1 ei
- 2 el paneermeel
- 1 tl oregano
- 2 tl Parmezaanse kaas geraspt
- 1 l kippenbouillon
- 1.5 tl Italiaanse kruiden
Bereiden:
Snipper de ui en
snijd de knoflook fijn. Snijd ook de wortel en bleekselderij in kleine
stukjes.
Giet een scheutje olie in een soeppan en bak de gehaktballetjes
rondom bruin. Haal de gehaktballetjes uit de pan en voeg de ui,
knoflook, wortel en bleekselderij toe. Bak dit ongeveer 5 minuten en
voeg dan de Italiaanse kruiden en kippenbouillon toe.
Breng de soep aan de kook en laat ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen en voeg dan de gehaktballetjes en de risoni toe. Laat de soep nog 5-10 minuten koken totdat de balletjes gaar zijn. Serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas.
Bon appétit!
