Italiaanse maaltijdsoep

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 75 gr risoni/orzo
  • 200 gr wortel
  • 200 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 1 tl oregano
  • 2 tl Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 l kippenbouillon
  • 1.5 tl Italiaanse kruiden


Bereiden:

Meng het gehakt, het ei, snufje zout en peper, paneermeel en de oregano. Als het gehaktmengsel nog iets te nat is, kun je wat extra paneermeel toevoegen. Vorm met je handen kleine gehaktballetjes.

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd ook de wortel en bleekselderij in kleine stukjes.

Giet een scheutje olie in een soeppan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Haal de gehaktballetjes uit de pan en voeg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe. Bak dit ongeveer 5 minuten en voeg dan de Italiaanse kruiden en kippenbouillon toe.

Breng de soep aan de kook en laat ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen en voeg dan de gehaktballetjes en de risoni toe. Laat de soep nog 5-10 minuten koken totdat de balletjes gaar zijn. Serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas.


Bon appétit! 

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin