Italiaanse ovenschotel met krieltjes en pesto

Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gram voorgegaarde mini krieltjes
- 2 stuks varkensbraadworst
- 1 stuk courgette gehalveerd in de lengte in een dunne plakjes gesneden
- 125 gram cherrytomaten in partjes gesneden
- 2 stuks paprika in dunne reepjes gesneden
- 100 gram pesto
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 1 theelepel kerriepoeder
- snufje chilivlokken
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- 2 teentjes knoflook
- 75 gram geraspte kaas
- 1 bol mozzarella
- handje pijnboompitten optioneel
- 1 eetlepel bloem flinke eetlepel gebruiken
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de krieltjes even kort (tot je ze in kan prikken) Bij de voorgegaarde mini krieltjes duurt dit ongeveer 3 minuten.
Meng in een grote kom de courgette met de paprika, tomaatjes, geraspte knoflook, kerriepoeder, peper, zout, chilivlokken en paprikapoeder en de bloem. (de bloem zal iets van het kookvocht opnemen) Schep de krieltjes erdoorheen. Leg alles in een grote ovenschaal. (je kan alles eventueel ook mengen in de ovenschaal) Knijp de worsten uit over het groente-krieltjes mengsel. Verdeel er de pesto overheen, bestrooi met de geraspte kaas, scheur de mozzarella in stukjes en bestrooi eventueel met een handje pijnboompitten.
Bak de ovenschotel in 20-30 minuten goudbruin en gaar.
Bon appétit!
