Italiaanse stoofschotel
Recept voor 4 personen
- Ingrediënten:
- 2 el olijfolie
- 2 sjalotten
- 1 tl knoflook
- 6 Worstjes
- 200 g sperziebonen
- 250 g cherrytomaatjes
- 50 g groene olijven zonder pit
- 400 g tomatenstukjes
- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
- 1 scheut rode wijn
- 100 g pastaschelpjes
- 1 snufje zout
- 1 snufje peper
- 400 g borlotti bonen
Bereiden:
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de sjalot,de knoflook en de worstjes.
Voeg de sperziebonen, de cherrytomaatjes, de olijven, de tomatenblokjes met vocht, de Italiaanse kruiden, de rode wijn en de pastaschelpjes toe.
Doe de deksel op de pan en laat dit zachtjes 8 min. stoven.
Breng het op smaak met wat peper en zout en roer af en toe door. Voeg de laatste 3 min. de Borlotti bonen toe.
Bon appétit!
