Kersen crumble

Ingrediënten voor 4 personen
- 250 gr kersen (uit de vriezer)
- 250 gr bramen (uit de vriezer)
- 1,5 el maïzena
- 1 el suiker
- 50 gr hazelnoten
- 50 gr pure chocolade
- 50 gr roomboter (koud)
- 50 gr suiker
- 100 gr bloem
Lekker met ijs en slagroom
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de kersen en bramen in een ovenschaal. Voeg de maïzena en 1 el suiker toe. Hak de chocolade en hazelnoten grof en voeg dit bij het fruit. Meng alles goed door elkaar.
Maak in de tussentijd de crumble. Doe de suiker en de bloem in een kom en voeg de koude boter toe. Wrijf de boter tussen je vingers totdat er grove kruimels ontstaan. Verdeel deze kruimels over de kersen.
Bak de crumble in 30 minuten af.
Serveer de kersen crumble met vanille ijs en eventueel slagroom.
Bon appétit!

