Kip hawaii

Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gram kipfilet
- rijst
- 2 cm verse gember
- 2 teentjes knoflook
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 4 eetlepels azijn
- 4 eetlepels soyasaus
- 2 eetlepels maizena
- 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
- 3 paprika's (ik nam 3 kleuren)
- 500 gram ananasringen uit blik, met siroop
Bereiding
Snijd de kip in blokjes en bak dit in een koekenpan met olijfolie aan. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de ananasringen in stukjes.
Snijd de paprika's in reepjes en bak dit mee met de blokjes kip.
Schil de gember en snijd dit fijn, pers de knoflook uit. Verwarm een beetje olie in een pannetje en fruit de gember en knoflook hierin kort aan. Voeg de tomatenpuree, azijn, sojasaus, maizena en basterdsuiker en het siroop van de ananas toe aan de saus.
Breng de saus aan de kook, roer regelmatig door en laat dit 3 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur.
Doe de saus in de koekenpan bij de aangebakken kip en voeg de stukjes ananas ook toe. Verwarm dit kort met elkaar mee.
Serveer de kip hawaii met de rijst en eventueel een beetje kroepoek.
Bon appétit!
