Kip pesto ovenschotel

Ingrediënten voor 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Oven: 40 minuten
- 400 gr kipfilet
- 1 eetlepel olie
- 3 eetlepels pesto
- 1 tomaat
- 1 bol mozzarella
- snuf peper en zout
- 800 gr aardappel krieltjes
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Schep de olie door de krieltjes en
bestrooi ze met peper en zout. Doe de krieltjes in een ovenschaal en zet
deze 20 minuten in de oven en schep halverwege een keer om.
Snijd de kipfilet indien nodig in 4 stukken. Leg ze op de voorgebakken
aardappeltjes en besmeer met wat pesto. Snijd de tomaat in plakken en
verdeel samen met een blaadje basilicum over de kip.
Leg hier een plak mozzarella op en besmeer met weer een beetje pesto.
Zet de ovenschotel nog 20 minuten in de oven tot de kip gaar is. Garneer
de ovenschotel met wat verse basilicum. Lekker met een frisse salade er
naast.
Tip: wikkel de kip ook eens in een plak parmaham.
Bon appétit!
