Kip pizzaiola

- 3 -4 kipfilets
- 600 gr tomatenblokjes
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 tl oregano
- 80 gr olijven
- zout en peper
- 50 gr geraspte kaas
- bloem
Springvorm of quichevorm van 24 tot 28 cm
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn, snijd ook de olijven in stukjes. Giet een scheutje olie in een hapjespan. Bak de ui en knoflook een paar minuten en voeg dan de tomatenblokjes en kruiden toe. Laat de saus minimaal 10 minuten pruttelen zodat de saus een beetje inkookt.
Breng de kipfilets op smaak met zout en peper en wentel ze even door de bloem. Giet een scheutje olie in een andere pan en bak de kip rondom bruin. Hij hoeft van binnen nog niet te gaar te zijn.
Giet de saus in een ovenschaal en leg de kipfilets in de saus. Verdeel een klein beetje van de saus over de kipfilets en verdeel de olijven eroverheen en strooi tot slot wat geraspte kaas er overheen. Bak de pizzaiola kip ongeveer 15 minuten in de oven. Ondertussen kun je de pasta koken.
Serveer de pasta met de saus en kip. Lekker met wat verse basilicum.
Bon appétit!
