Kip trattoria

- Ingrediënten:
- 120 gr penne
- 150 gr kipfilet
- 150 gr prei
- 200 gr champignons
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 teentje knoflook
- 20 gr boter
- 20 gr bloem
- 100 ml melk
- 100 ml groentebouillon
- 150 gr cherrytomaten
- 5 gr peterselie
Bereiden:
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Bestrooi met peper en zout. Snijd de prei in ringen van 0,5 centimeter dik.
Boen de champignons schoon. Snijd de helft van de champignons in kwarten en de andere helft in kleine blokjes.
Verhit een scheutje olie in de pan. Bak de kipblokjes op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur iets lager. Bak de prei, de champignons en de Italiaanse kruiden 5 minuten mee met de kip. Hak de knoflook fijn en bak 1 minuut mee. Haal alles uit de pan en zet even weg.
Smelt de boter in de pan. Bak de bloem 3 à 5 minuten in de boter. Voeg de melk en de groentebouillon toe en roer tot een gladde saus. Maak de saus op smaak met peper, zout en citroensap.
Voeg de kip en de groenten weer toe. Roer alles goed door elkaar.
Snijd
de cherrytomaten in kwarten en roer met de penne door de groenten en
kip. Maak eventueel verder op smaak met peper, zout, Italiaanse kruiden
of citroensap. Hak de peterselie fijn en bestrooi het gerecht ermee.
Bon appétit!
