Kip uit de oven

Recept voor 4 personen
Ingrediënten
- 600 gram kipfilet
- 3 eetlepels boter
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes geperste knoflook
- 1 tl gedroogde chilipeper
- 1 glas witte wijn
- 200 gr crème fraîche
- 80 gram fijngesneden uitgelekte zongedroogde tomaten in olijfolie
- 25 gram vers geraspte Parmezaanse kaas,
- 1 tl (verse) tijm, 1tl (verse) oregano, 1t (verse) rozemarijn
- handje vol verse fijngesneden basilicumblaadjes
- zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180º C.
Wrijf de kip in met peper en zout naar smaak. Smelt 2 eetlepels boter, 1 el olijfolie in een braadpan
op middelhoog vuur. Voeg kip toe en schroei beide kanten goudbruin, ongeveer 2-3 minuten per kant. Haal de kip uit de pan en leg op een bord.
Smelt de resterende eetlepel boter in een braadpan. Voeg knoflook, kruiden en rode chilipeper toe en bak ongeveer 1-2 minuten. Roer de wijn, crème fraîche, zongedroogde tomaten en Parmezaanse kaas erdoor. Breng aan de kook en zet het vuur lager en laat sudderen totdat de saus dikker wordt.
Doe de kip en de saus in een ovenschaal en zet ongeveer 25-30 minuten in de oven.
Maak ondertussen de pasta volgens de verpakking. Serveer met pasta, frisse salade en garneer met verse basilicum.
Bon appétit!
