Knakworstjestaart

Recept voor 4 personen
Ingrediënten
- 10 plakjes bladerdeeg
- 1,5 blikje knakworstjes
- 250 ml slagroom
- 3 eieren
- 300 gram broccoli, in kleine roosjes
- Handje cherrytomaten, in plakjes
- 150 gram geraspte kaas
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- Peper, zout
- Beetje boter of olie
- 1 eetlepel paneermeel
Bereiden
Ontdooi alle plakjes bladerdeeg, vet een rond bakblik in en bekleed de bodem en de zijkant met de bladerdeeg. Houd 2 plakjes over. Prik gaatjes in de bodem van het bladerdeeg en strooi een beetje paneermeel erover.
Kook de roosjes broccoli beetgaar in 5 minuten en verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
Snijd de knakworstjes overlangs doormidden, maar houd er 4 apart.
Beleg de bodem van de taart met de helft van de broccoli, gevolgd door de helft van de gesneden knakworstjes. Leg de helft van de plakjes tomaten er tussen en strooi de helft van de kaas over het geheel. Herhaal dit nog een keer (broccoli, knakworstjes, tomaten en kaas).
Meng in een kom of schaal de slagroom met de drie eieren, peper, zout en Italiaanse kruiden. Giet dit over de taart en zorg dat het goed verdeelt. Snijd de laatste twee plakjes bladerdeeg doormidden zodat je 4 plakjes krijgt. Rol de overige 4 knakworstjes in de plakjes deeg en leg die er bovenop. Strooi als laatste nog een beetje geraspte kaas.
Bak de hartige taart in 40 minuten gaar en goudbruin.
Bon appétit!
