Koffie panna cotta met pure chocolade
- 5 blaadjes gelatine
- 120 ml espresso
- 400 ml slagroom
- 30 gram suiker
- 50 gram pure chocolade
- 12 mokkaboontjes
Bereiden:
Begin met het weken van de blaadjes gelatine in een kom met ruim koud water. Laat de blaadjes minstens tien minuten weken.
Schenk de espresso in een pan en roer de slagroom en de suiker erdoor.
Breng aan de kook en laat een minuutje zachtjes koken. Zet daarna het vuur uit.
Knijp een blaadje gelatine lichtjes uit en roer door het warme mengsel tot het opgelost is. Doe dit met alle gelatineblaadjes.
Spoel vier puddingvormpjes om met koud water.
Schenk het mengsel in de vormpjes en dek ze af. Laat ze minstens vier uur opstijven in koelkast.
Smelt de chocolade au bain-marie.
Stort de koffie panna cotta op vier bordjes.
Schep wat gesmolten chocolade op een theelepeltje en druppel dit vervolgens over de toetjes.
Garneer de toetjes tot slot met de mokkaboontjes.
Bon appétit!
