Koolhydraatarme speculaascake

Ingrediënten 

  • 200 gram amandelmeel
  • 4 middelgrote eieren
  • 150 gram magere kwark
  • 50 gram roomboter
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels koek- of speculaaskruiden
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Klein beetje zout

Bereiden

Verwarm als eerst de oven voor op 180 graden. Smelt de roomboter in een pan tot deze vloeibaar wordt. En meng dit vervolgens samen met de amandelmeel, bakpoeder, honing, speculaaskruiden, zout, eieren en de magere kwark in een kom. 

Vet de bakvorm een klein beetje in met wat boter. Giet vervolgens het mengsel in de bakvorm. Laat de cake 30 minuten in de oven bakken. Houdt het af en toe in de gaten. En laat het daarna goed afkoelen voor je het in plakken snijd. 

TIP: Je kunt bijvoorbeeld ook wat pecannoten of amandelen door de cake mix mengen. Of strooi wat amandelschaafsel boven op de cake.

Bon appétit! 

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin