Kokosmakronen

Recept voor ongeveer 10 stuks
Ingrediënten:
- 200 gram kokosrasp
- 200 gram gecondenseerde melk
- 1 theelepel citroenrasp
- pure chocolade (optioneel)
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier.
Doe de kokosrasp, gecondenseerde melk en citroenrasp in een ruime kom en voeg naar smaak eventueel nog een snuf zout toe. Meng alles goed door elkaar tot het blijft plakken.
Nu kun je er met de hand balletjes van rollen of schep met een ijsschep mooie bolletjes van het mengsel.
Leg de bolletjes op de met bakpapier beklede bakplaat en druk iets aan.
Bak de kokosmakronen nu ca. 10-12 minuten in de oven tot ze heel licht verkleurd zijn.
Laat ze afkoelen en decoreer naar smaak met een beetje gesmolten pure chocolade.
Je kunt de kokosmakronen enkele dagen bewaren in een koekjestrommel. Eet smakelijk!
Bon appétit!
