Honeycomb

- 275 gram fijne kristalsuiker
- 100 gram glucosestroop
- 50 gram golden syrup
- 50 gram water
- 2½ theelepels baking soda
Ovenschaal 20x30, suikerthermometer, bakpapier
Bereiden:
Doe alle ingrediënten, behalve de baking soda, in een ruime steelpan met dikke bodem.
Zet een ruime ovenschaal (minimaal 20 x 30 centimeter) klaar met een vel bakpapier erin.
Zet het vuur middelhoog en meng alle ingrediënten rustig door elkaar in de steelpan tot de suiker is gesmolten.
Zorg ervoor dat je de baking soda bij de hand hebt. Blijf het mengsel verwarmen tot het de kleur van karamel heeft of tot het 160 graden is (dit kun je controleren met een suikerthermometer).
Haal dan de pan van het vuur en meng snel de baking soda erdoorheen. Let op! Nu gaat het mengsel ontzettend uitzetten en het is heel warm, dus zorg ervoor dat de ovenschaal dichtbij staat en je het mengsel niet aanraakt!
Giet het bruisende mengsel zodra je alle baking soda erdoorheen hebt gemengd in de ovenschaal.
Laat dit vervolgens op kamertemperatuur goed uitharden. Dat duurt ongeveer 1 tot 2 uur. Daarna kun je het in stukken breken of hakken met een scherp mes.
Bewaar de honeycomb enkele dagen in een afgesloten bak op een koele, donkere plek (niet in de koelkast).
Bon appétit!
