Kwarktaart (gezondere) met aardbeien en kokos

Recept voor 1 taart

    Ingrediënten:
  • 1 handje frambozen                
  • 2 el kokosrasp
  • 100 gr blauwe bessen + extra om te garneren
  • 200 gr aardbeien + extra om te garneren
  • 200 gr magere kwark
  • 4 blaadjes gelatine
  • 6 el honing
  • 1 tl kaneel
  • 100 gr dadels
  • 50 gr hazelnoten
  • 20 gr roomboter
  • 60 gr havermeel of vermalen havermout


Bereiden:

Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een springvorm van circa 20 centimeter met bakpapier.

(Gebruik je havermout; vermaal dan eerst de havermout tot havermeel.) Meng het havermeel, de roomboter, de hazelnoten, de dadels, kaneel en 3 eetlepels honing door elkaar in de keukenmachine tot een dik beslag.

Verdeel het beslag over de bodem van de springvorm, en druk aan met een lepel. Het beslag is erg plakkerig dus je kunt het beste af en toe je lepel even een beetje nat maken.

Bak de bodem 20 minuten in de oven, laat vervolgens goed afkoelen.

Leg de gelatine in koud water en laat minimaal 5 minuten weken.

Mix ondertussen de kwark, de aardbeien, de blauwe bessen, de kokos en de overige honing in een blender door elkaar tot een glad geheel.

Verwarm 4 eetlepels water in een pannetje op het vuur, knijp de gelatine uit en laat deze vervolgens oplossen in het kokende water.

Meng nu de gelatine goed door het kwarkmengsel en verdeel het kwarkmengsel over de bodem, laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

Garneer de taart met wat extra aardbeien, de frambozen en de blauwe bessen.  


Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin