Lasagne met herfstgroenten

Recept voor 4 personen

    Ingrediënten: 
  • 3 grote winterwortelen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 knolselderij
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gram pancetta (of spek)
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 500 gram rundergehakt
  • half glas rode wijn
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 bouillonblokje
  • 1 laurierblad
  • snufje verse nootmuskaat
  • 1 tl kaneel
  • 250 gram verse lasagnebladen
  • olijfolie
  • 225 gram mozzarella
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • peper en zout naar smaak
  • boter
  • melk
  • bloem


Bereiden:

Verwarm de oven tot 180 ºC. Snijd de wortels, knolselderij, bleekselderij, knoflook, uien, rozemarijn en spek klein.

Bak de pancetta aan in een beetje olijfolie. Voeg de groenten en rozemarijn toe. Als deze glazig zijn, doe je het gehakt erbij. Blus het geheel met de rode wijn en de blikken tomaat. Breng op smaak met het bouillonblokje, nootmuskaat, kaneel en laurierblad. Laat de saus minimaal een uurtje sudderen.

BECHAMELSAUS: Doe 50 gram boter, 1/2 liter melk en 50 gram bloem samen in de pan. Warm dit op totdat het een gladde massa wordt.

Maak nu de lasagne. Eerst de groente/vleessaus, dan de lasagnevellen, dan bechamelsaus en geraspte parmezaanse kaas. Herhaal dit 1 of twee keer. Op de laatste laag bechamelsaus doe je blokjes mozzarella en voor de garnering wat naaldjes rozemarijn.

Zet het geheel half uur met aluminiumfolie (matte laag boven) in de voorverwarmde oven (180 º C) en dan nog ongeveer 10 minuten zonder folie.


Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin