Lemon cheesecake

Bakvorm 28 x 18 cm.
Ingrediënten
- 4 eieren
- 100 gram suiker
- 400 gram naturel roomkaas
- 150 gram volle kwark
- 200 gram koekjes, bijvoorbeeld bastogne of volkoren biscuits.
- 90 gram gesmolten roomboter
- 1 citroen
- Lemoncurd
Bereiden
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Verkruimel de koekjes in een keukenmachine. Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Strooi de koekkruimels in de schaal en voeg de gesmolten boter toe. Meng het even door elkaar zodat alle kruimels iets nat zijn. Druk de koekkruimels met de bolle kant van een lepel goed aan. Zet de schaal even in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
Klop de eieren met de suiker, kwark en roomkaas tot een gladde massa. Klop het beslag niet te lang. Was de citroen en voeg de rasp van de citroen bij het beslag. Meng het kort en giet het cheesecake beslag in de vorm.
Bak de lemon cheesecake in 50 - 60 minuten af in de oven.
Hij is klaar als hij nog iets wiebelig is.
Laat de cheesecake afkoelen en laat hem daarna opstijven in de koelkast, minimaal 4 uur.
Bon appétit!
