Lemon curd cheesecake ijs

Ingrediënten:

  • 500 ml slagroom
  • 300 gram lemon curd
  • 300 gram roomkaas
  • 300 ml gecondenseerde (kokos)melk
  • 15 bastogne koeken

Bereiden:

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.


Doe de slagroom, 150 gram lemon curd, de roomkaas en 300 ml gecondenseerde (kokos)melk in een kom en mix net zo lang tot je een stevige, romige massa hebt. Dit duurt 5 - 10 minuutjes, dus het is het handigst met een mixer.


Breek 10 bastogne koeken in stukjes en zet een cakevorm (30 cm) klaar. Beleg de cakevorm met bakpapier.

Giet 1/3e van het ijsmengsel in de cakevorm. Lepel de helft van de overgebleven lemon curd (150/2= 75 ml) erover en swirl erdoor met een satprikker. Strooi de helft van de stukjes bastogne erover en herhaal het bovenstaande proces.

Verdeel voorzichtig de laatste laag van het cheesecakemengsel erover, swirl de laatste lemon curd erdoor en top af met de resterende bastogne koekjes. Zet een nacht in de vriezer.


Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin