Loempiataart

Recept voor 4 personen

    Ingrediënten: 

  • 8 vellen filodeeg
  • 300 g kipfilet
  • 4 el sojasaus
  • 400 g Oosterse wokgroenten
  • 1 hand cashewnoten
  • 3 eieren


Bereiden:

Laat het filodeeg ontdooien in de verpakking.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Snijd de kipfilet in heel kleine stukjes.

Verwarm 1 eetlepel olie in een wokpan en voeg de kip toe, gevolgd door peper, zout en 1 eetlepel sojasaus.

Bak de kip kort om en om en voeg dan de groenten toe, gevolgd door nog 1 eetlepel sojasaus. Bak zo'n 4 minuten, de kip hoeft niet gaar te zijn, want hij gaart straks na in de oven.

Neem een springvorm (met een doorsnede van 24 cm) en leg 1 vel filodeeg op de bodem. Leg er vervolgens 6 vellen omheen met de helft van het vel uit de springvorm hangend. Houd 1 vel achter.

Schep het groenten-kipmengsel in de springvorm.

Hak de cashewnoten in grove stukjes en strooi deze over de vulling.

Klop de eitjes met 1 eetlepel sojasaus en wat peper los, giet over de vulling. Verdeel met een lepel het ei een beetje door de vulling.

Leg dan het overgebleven filodeegvel midden op de vulling. Sla tot slot de overhangende vellen naar binnen, zodat de taart aan de bovenkant dichtgemaakt is met filodeeg.

Bestrijk de bovenkant licht met olie.

Zet de taart laag in de oven en bak 'm in 45 minuten goudbruin. Houd 'm goed in de gaten, want filodeeg kan snel verbranden. Als het te hard gaat, kun je de bovenkant afdekken met aluminiumfolie.

Haal de taart dan uit de oven, snijd in punten en serveer met nog een klein beetje sojasaus.



Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin