Mexicaanse bloemkoolrijst

Recept voor 4 personen
Ingrediënten:
- 400 gr bloemkoolrijst
- 1 gr klein blikje maïs a 140
- 1 mini blikje kidneybonen a 80 gr
- 1 paprika
- 1 bosui
- 3 tomaten
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels tacokruiden (of andere mexicaanse kruiden)
- 1 eetlepel limoensap
- 1 eetlepel olie
- 125 ml zure room (of sojayoghurt)
Bereiden:
Snipper de ui en knoflook fijn en fruit aan in een pan met een eetlepel olie. Snij de paprika in kleine blokjes en voeg toe.
Doe de bloemkoolrijst er bij en bak een paar minuutjes mee. Roer de
kruiden er door. Laat de bonen en mais uitlekken en schep door de
bloemkoolrijst. Snijd de tomaten in blokjes, verwijder het waterige
gedeelte, en schep ook door het mengsel.
Voeg de limoensap toe en hak de bosui fijn. Schep de helft van de bosui
door de Mexicaanse bloemkoolrijst en gebruik de rest om het gerecht te
garneren. Serveer de bloemkoolrijst met de zure room.
Tip: ook lekker met nacho's, guacamole, wraps, avocado, kipspiesje en/of jalapeno pepers
Bon appétit!
