Mexicaanse rijstschotel

Recept voor 5 personen
Ingrediënten
- 300 gr rijst
- 400 gr rundergehakt
- 1 zak tortillachips
- 2 paprika's
- 1 ui
- 5 el Mexicaanse kruiden
- 400 gr tomatenblokjes
- 1 rode peper
- 150 gr mais uit blik
- 400 gr kidneybonen uit blik
- blikje guacamole
Bereiden
Begin met het koken van de rijst, doe dit volgens de instructies op de verpakking.
Snipper dan de ui en snijd de paprika en de rode peper in stukjes. Giet vervolgens een scheutje olie in een pan en bak de ui met de paprika en de rode peper. Voeg na een paar minuten het gehakt en de Mexicaanse kruiden toe en bak het gehakt rul.
Daarna voeg je de tomatenblokjes, mais en kidneybonen toe en laat dit nog 5 minuten pruttelen. Nog even de gekookte rijst door de saus mengen en dan serveren met wat (verkruimelde) tortillachips en de guacamole.
Bon appétit!
