Mexicaanse zoete aardappelschotel

Recept voor 4 personen

    Ingrediënten:

  • 1000 gr zoete aardappel (geschild)
  • 2 theelepel komijn
  • 2 theelepel paprikapoeder
  • Snuf cayenne
  • Snuf knoflook
  • 2 eetlepel olie
  • peper en zout
  • 280 gr mais
  • 2 paprika
  • 4 tomaten
  • 4 bosuien
  • 2 avocado
  • 250 ml zure room
  • handje geraspte kaas


Bereiden:

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes van ca 2 cm. Doe ze in een kom en meng met de olie, komijn, paprikapoeder, cayenne en knoflook. Voeg ook een snuf peper en zout toe. Meng door elkaar. Verdeel over een ovenschaal en bak 20 minuten in de oven.

Snijd ondertussen de paprika in stukjes. Haal de ovenschaal met zoete aardappel uit de oven en voeg de paprika toe. Schep door elkaar. Zet de schaal nog 10 minuten in de oven.

Snijd dan de tomaten in stukjes en laat de maïs uitlekken. Snijd de bosui in ringetjes. Haal de ovenschaal uit de oven en schep de tomaat, mais en bosui er door. Bestrooi met kaas en zet nog 15 min in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.

Garneer de mexicaanse ovenschotel met wat blokjes avocado en zure room of serveer er apart bij.

Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin