Naanbrood met griekse souvlaki

Recept voor 4 personen
Ingrediënten:
- 500 gr kipfilet in stukken
- 2 tl gerookte paprikapoeder
- 1,5 tl oregano
- 1 tl uienpoeder
- 2 teentjes knoflook geperst
- sap van 1 citroen
- olijfolie om in te bakken
- zout en peper
- 4 naanbroodjes of pita
- 6 el tzatzik
- handje cherrytomaatjes
- ½ komkommer in blokjes
- 1 rode ui in halve ringen
- feta ter garnering
- verse peterselie ter garnering
Bereiden:
Meng
in een kom de blokjes kip met 4 eetlepels olijfolie, gerookte
paprikapoeder, oregano, uienpoeder, knoflook, citroensap en -rasp en
zout en peper. Meng dit goed door elkaar en laat dit 15 minuten
marineren.
Rijg de blokjes kip aan de satéprikkers. Grill de souvlaki op de grillpan rondom gaar.
Verwarm ondertussen de naan of het pitabrood.
Verdeel de tzatziki over de warme naan. Beleg dit met detomaatjes, komkommer en rode ui. Leg de souvlaki erop en maak af met verkruimelde feta en fijngehakte verse peterselie.
Bon appétit!
