Nacho's van de bakplaat

- Ingrediënten:
- 250 g rundergehakt
- 2 el Mexicaanse kruidenmix (taco 0f burritokruiden kan ook)
- 1/2 ui, fijngesnipperd
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- 3 el tomatenfrito (ketchup of tomatenpuree kan ook)
- 200 g groentemix (bijv. broccoli, bloemkool en wortel), kleingesneden
- 2 el mais
- 1 zak nacho's à 200 g
- 150 - 200 g geraspte kaas (lekker is een mix van jong belegen en cheddar)
- Olie om in te bakken
Optioneel om af te maken
- Paar lepeltjes zure room of crème fraiche
- 1 avocado, in blokjes gesneden
- Handje cherrytomaten, gehalveerd
- Drizzle zoete chilisaus
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakbik met bakpapier.
Verhit een grote koekenpan of hapjespan met een scheutje olie. Fruit de ui en knoflook tot de ui zacht en glazig is.
Voeg het gehakt en de kruidenmix toe en bak rul. Voeg zout en peper toe naar smaak (als er zout in de kruiden zit hoef je geen extra zout toe te voegen).
Voeg de tomatenfrito en groenten toe en roer door. Doe de deksel op de pan en laat circa 8 tot 10 minuten zachtjes pruttelen tot de groenten beetgaar zijn. Roer de mais erdoor.
Verdeel de nacho's over het bakblik en verdeel het gehakt-groentemengsel eroverheen. Bestrooi met kaas. Bak circa 5 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.
Verdeel de overige ingrediënten eroverheen en serveer.
Bon appétit!
