Nasi goreng

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gram nasi of wokgroenten
  • 300 gram rijst
  • 4 eieren
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 ui
  • 2 rode peper
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepels trassi
  • 4 theelepels komijn
  • 4 theelepels ketoembar (gemalen koriander)
  • 2 theelepel kurkuma
  • 2 theelepel gember (geraspt)

Bereiding

Kook de rijst zoals aangegeven is op de verpakking.

Snipper het uitje, snij de knoflook fijn en snij de rode peper in dunne ringetjes.Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper zodat het iets minder pittig wordt. Doe een beetje olie in een wok en fruit de ui, knoflook en peper even aan. Voeg dan de geraspte gember en de trassi toe. Bak dit even kort mee.

Doe het groentenpakket erbij en wok dit tot de groenten gaar zijn. Kruid de groenten ondertussen met komijn, ketoembar, ketjap manis en sojasaus.

Voeg de rijst toe, bak dit mee en breng alles verder op smaak met peper, zout en naar smaak nog een beetje extra ketjap manis.

Bak ondertussen 4 eieren en verdeel er naar smaak een beetje peper en zout over.
Verdeel de nasi over 4 kommen, leg het ei erop en eet smakelijk!

Lekker met: gebakken uitjes, Seroendang, atjar, kipsate, satésaus, nootjes, (cassave) kroepoek.

Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin