Oreo-aardbeien kwarktaart

Ingrediënten
- 80 gram roomboter
- 2 pakjes oreo (300 gram totaal)
- 500 gram aardbeien (+ extra voor garnering)
- 500 gram kwark
- 4 el citroensap
- 12 blaadjes gelatine
- 250 ml slagroom
- 150 gram witte basterdsuiker
Springvorm 20 cm
Bereiden
Smelt
de roomboter in een pannetje op het vuur of in de magnetron. Hak de oreos
fijn in een keukenmachine totdat je een egaal mengsel hebt. Meng de gesmolten
boter met de oreokruimels. Verdeel het oreo mengsel over een ingevette
springvorm. Druk het geheel goed aan met een lepel en zet de springvorm in
de koelkast. Was de aardbeien en snijd de kroontjes eraf. Doe de
kwark, de slagroom, suiker en citroensap in een kom. Meng alles goed door
elkaar. Dit kun je doen met een elektrische mixer of met de hand. Voeg als
laatste de aardbeien toe en roer alles goed door elkaar. Week de gelatine
blaadjes ongeveer 10 minuten in (koud) water. Knijp de gelatine blaadjes
uit en doe dit met een klein beetje water in een steel pannetje (zie ook
aanwijzingen op de verpakking). Verhit de gelatine voor een paar minuten
en roer goed door. Voeg het gelatinemengsel toe aan het
aardbeienkwarkmengsel en roer goed door (dit voorkomt klontjes). Verdeel het
mengsel over de oreo taartbodem. Zet de taart voor ongeveer 2 uur in de
koelkast om op te stijven. Maak de oreo-aardbeien kwarktaart af met wat
stukjes aardbei en verkruimelde oreo.
Bon appétit!
