Orzo bowl met kip en tzatziki

Recept voor 4 personen
Ingrediënten
- 300 gram orzo
- 4 kippendijen
- 2 eetlepels gyroskruiden
- 1 rode paprika
- 4 flinke handen kerstomaatjes
- 1 komkommer
- 1/2 rode ui, gesnipperd
- Verse munt
- 2 theelepels gedroogde oregano
- Tzatziki, naar smaak
- Zout & peper
- Olijfolie
Bereiden
Wrijf de kippendijen met de kruiden in en laat even intrekken.
Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
Bak ondertussen de kippendijen krokant in een koekenpan met een laagje olijfolie en voeg de paprika toe. Snijd de kippendijen daarna in reepjes.
Halveer ondertussen de tomaatjes en snijd de komkommer in stukjes. Doe ze bij elkaar in een kom. Voeg de gesnipperde rode ui en de verse munt toe. Bestrooi met de gedroogde oregano en peper & zout en hussel door elkaar.
Maak de bowls op: schep er wat orzo in, wat van de frisse groenten en de reepjes kippendij. Maak af met een lekkere schep tzatziki.
Bon appétit!
