Orzo salade met tonijn
Recept voor 4 personen
- Ingrediënten:
- 250 gram orzo
- 1 blikje tonijn op olijfolie
- blikje ansjovis
- 10 olijven
- 2 tl Kappertjes
- 500 gram sperziebonen en/of groene asperges
- 1 grote ui gesnipperd
- 100 gram zongedroogde tomaatjes
- 1 (geroosterde) paprika
- 2 el balsamico-azijn
- peper & zout naar smaak
Bereiden:
Blancheer met 1 tl zout de groene asperges en/of sperziebonen en spoel af met koud water.
Kook de orzo volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Als het klaar is schud af en spoel af met koud water.
Doe de orzo in een kom. Voeg de gesnipperde ui, sperziebonen en/of asperges, tonijn met olijfolie, stukjes ansjovis, kappertjes, zongedroogde tomaatjes en paprika toe.
Breng op smaak met balsamico-azijn eventueel nog een scheutje olijfolie, peper en zout.
Bon appétit!
