Ovenrisotto met cherrytomaten en salami

Recept voor 2 personen

    Ingrediënten: 

  • 1 ui
  • 1 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 80 gr salami
  • 120 gr risotto
  • 50 ml  witte wijn
  • 250 ml groentebouillon
  • 150 gr cherrytomaten
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • 50 gr rucola


Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de ui, knoflook en rozemarijn aan in een scheutje olie. 

Snijd de salami in blokjes en bak op hoog vuur mee. Voeg de risottorijst toe en bak mee tot het glazig ziet. Blus af met de witte wijn en voeg peper toe.

Doe alles in een ovenschaal en verdeel gelijkmatig. Voeg de bouillon en nog 250 ml gekookt water toe aan de risotto en zet voor ongeveer 40 minuten in de oven. 

Halveer de cherrytomaten en voeg ze bij de risotto. Zet de schaal nog 5 minuten in de oven. 

Rasp de Parmezaanse kaas. Roer driekwart van de Parmezaanse kaas en de rucola door de ovenrisotto.

Proef de risotto en voeg desgewenst nog peper en/of zout toe.

Schep op en garneer met de Parmezaanse kaas en rucola.

Let erop dat de risotto niet droog komt te staan in de oven. Als dat gebeurt, voeg dan wat vocht toe.


Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin