Ovenschotel met aardappel en salami

Recept voor 4 personen

Ingrediënten 

  • 500 gram voorgekookte aardappeltjes
  • 2 rode paprika's, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 3 tomaten, in blokjes
  • 300 gram passata (gezeefde tomaten)
  • 100 gram crème fraîche
  • 125 gram salamiworst, in blokjes
  • 1 bol mozzarella, in blokjes
  • 1½ theelepel gedroogde oregano
  • olijfolie om in te bakken en in te vetten
  • zout en peper

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.

Verwarm een grote pan met olijfolie en bak hier de courgette en paprika in. Doe hierna de tomaten erbij, samen met de passata. Breng op smaak met zout, peper en de oregano. Verwarm dit en laat het 5 minuten pruttelen op zacht vuur. Roer hierna de crème fraîche erdoor.

Verdeel de aardappeltjes over de ovenschaal en verdeel hierover de saus met de groenten. Verdeel hierover de salami met mozzarella.

Bak de schotel in 25 minuten af en serveer direct.

Bon appétit! 

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin