Ovenschotel met gehakt en spinazie

Recept voor 4 personen

Ingrediënten 

  • 450 gr aardappels (of aardappelschijfjes)
  • 150 gr gehakt
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 300-350 gr spinazie (diepvries)
  • 200 ml kookroom (evt. light)
  • gehaktkruiden
  • handje geraspte kaas
  • kruiden naar keuze zoals: paprikapoeder

    Bereiden

    Verwarm je oven voor op 180 graden. Breng het gehakt op smaak met gehaktkruiden en snipper het uitje en snijd de knoflook fijn. Giet een scheutje olie in een pan en fruit het uitje met de knoflook aan. Voeg na 2 minuten het gehakt toe en bak dit rul. Voeg eventueel zelf nog extra kruiden toe zoals paprikapoeder, cayennepeper, tijm, basilicum, peterselie, net wat jij lekker vindt.

    Ondertussen schil je de aardappels en schaaf/snijd je ze in hele dunne plakken. Leg de helft van de aardappelschijfjes op de bodem van een ingevette ovenschaal.

    Verdeel hier het gehaktmengsel overheen.

    En vervolgens de (ontdooide) spinazie. Je kunt eventueel ook het gehakt mengen met de spinazie.

    Giet de helft van de kookroom over de spinazie en leg daarna de rest van de aardappelschijfjes er overheen. Giet over de aardappelschijfjes de rest van de kookroom. Afmaken met een snufje zout en peper.

    Strooi een beetje kaas over de ovenschotel met gehakt en spinazie en zet de ovenschaal voor circa 25 minuten in de oven.

    Bon appétit! 

    © 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
    Mogelijk gemaakt door Webnode
    Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin