Paella eenpansgerecht

Recept voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 citroen
  • peterselie
  • 200 g kipfilet
  • 200 g gamba's
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 400 g uitgelekte tomatenblokjes uit blik
  • saffraan
  • 3 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • 200 g (diepvries) doperwtjes

Bereiding

Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de citroen in partjes. Snijd de peterselie grof. Snijd de kipfilet in blokjes. 

Bak de kipfilet en de gamba's 3 minuten. Schep ze daarna uit de pan en doe ze in een schaaltje. 

Fruit de ui en knoflook aan in de pan. Voeg de paprikablokjes toe en bak mee. Voeg de rijst toe en bak 2 minuten tot de korrels glazig zijn. Doe de gebakken kipfiletblokjes er weer bij en voeg het kippenbouillonblokje en 1 liter water toe.

 Voeg vervolgens de tomatenblokjes, saffraan, paprikapoeder en chilivlokken toe en verhit 5 minuten met de deksel erop. Haal na 5 minuten de deksel van de pan, roer goed door en laat daarna zonder deksel ongeveer 10 minuten koken. Roer zo min mogelijk door. 

Roer de gebakken gamba's door de paella, voeg ook de doperwten toe en laat nog ongeveer 5 minuten meekoken. Verdeel de paella over vier borden. 

Maak 'm af met wat van de gehakte peterselie en een partje citroen.


Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin