Pappardelle met ricotta

Recept voor 4 personen

    Ingrediënten:

  • 2 el milde olijfolie
  • 750 g snoepgroente tomaat
  • 2 tenen knoflook
  • 200 g verse spinazie
  • 500 g verse pappardelle
  • 40 g gepelde pistachenoten
  • 1 citroen
  • 250 g ricotta


Bereiden:

Verhit de olie in een hapjespan en bak de tomaten met de deksel op de pan 12 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook fijn en voeg na 7 min. toe. Plet de zacht geworden tomaten. Voeg de spinazie in delen toe, laat slinken en laat nog 3-4 min. meekoken. Breng op smaak met peper en zout.

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4-5 min. Laat afkoelen op een bord en hak grof. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng het rasp door de ricotta en breng op smaak met peper en zout. Snijd de citroen in parten.

Schep de pappardelle door het tomatenmengsel. Verdeel over diepe borden en verdeel daar de ricotta en pistachenoten over. Serveer de citroenparten ernaast. 

Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin