Pasta Alfredo

Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr pasta
- 8 plakjes ontbijtspek
- 16 zongedroogde tomaatjes
- handje rucola
- 100 gr roomboter (ongezouten)
- 1 grote teen knoflook
- 500 ml slagroom (ongeklopt)
- snufje zout en peper
- 50 gr parmezaanse kaas
Voor de alfredo saus:
Bereiding
Kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak.
Smelt de boter in een pannetje en pers een teen knoflook uit. Bak de knoflook ongeveer 30 seconden op een zacht vuurtje. Voeg vervolgens de slagroom en een snufje zout en peper toe. Als de saus begint te pruttelen en goed warm is, voeg je de parmezaanse kaas toe. Even goed roeren en laat de saus nu ongeveer 10 minuten pruttelen totdat hij iets dikker is. Vergeet niet om zo nu en dan te roeren. Je kunt ook een beetje allesbinder of maizena toevoegen om de saus wat dikker te maken.
Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Bak de plakjes ontbijtspek in een pan zonder olie krokant. Voeg de zongedroogde tomaatjes toe aan de alfredosaus. Meng de gekookte pasta en de saus door elkaar. Serveer met wat krokante stukjes spek en rucola.
Bon appétit!
