Pasta alla puttanesca

Recept voor 4 personen
Ingrediënten
- 300 g spaghetti of Orzo
- blikje tonijn in olie
- 2 tenen knoflook
- 1 el kappertjes
- 6 ansjovisfilets (uit blik)
- ½ Spaanse rode peper of wat sambal oelek
- 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
- flinke snuf kaneel
- 400 g passata of tomatenblokjes (blik)
- sap van een ½ citroen
- extra vierge olijfolie
- platte fijngehakte peterselie
Bereiden
Breng een pan water aan de kook. Doe de pasta met flink wat zout in het kokende water en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe de ansjovis in een koekenpan en laat deze zachtjes smelten. Voeg wat van de olie van de tonijn toe en pers de ongepelde tenen knoflook in de pan, voeg daar de kappertjes bij. Hak de rode peper (zonder de zaden en lijsten) fijn (of de sambal) en voeg dat bij de rest. Laat dit heel zachtjes fruiten. Dan de tonijn erbij en maak de stukken vis met een houten lepel fijn.Voeg een snuf kaneel, de tomaten en de
Italiaanse kruiden toe.
Giet de pasta af en
voeg deze bij de saus en roer alles goed door elkaar. Dan de peterselie, het
citroensap en een scheutje olijfolie erover. Hussel alles nog eens goed door
elkaar.
Dien de pasta op in
een ruime schaal en strooi hier nog wat verse peterselie over.
Bon appétit!
