Pasta kipfilet toscane

Recept voor 4 personen

    Ingrediënten:
  • 300 g penne
  • 400 g sperziebonen, schoongemaakt, uiteinden eraf en gehalveerd
  • 400 g kipfilet, in blokjes gesneden
  • 2 el kipkruiden
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 knoflooktenen, uitgeperst
  • Optioneel, snufje gedroogde chilivlokken
  • 500 g tomatensaus met basilicum (kant-en-klaar uit een fles of zelfgemaakt)
  • 4 tomaten, in blokjes gesneden
  • Paar takjes basilicum, alleen de blaadjes, fijngehakt of gescheurd
  • 1 à 2 tl suiker (naar smaak)
  • 1/2 el azijn
  • Scheutje room
  • Olie om in te bakken


Bereiden:

Halveer de sperziebonen en kook ze 4 minuten voor (afhankelijk van de dikte). Spoel af met koud water en laat uitlekken.

Kook de pasta beetgaar volgens de omschrijving op de verpakking. Schep een mok pastakookvocht uit de pan en zet opzij. Spoel af met koud water en laat uitlekken.

Bestrooi de kip met de kipkruiden en zout uit de molen. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kip op hoog vuur goudbruin en net gaar. Schep uit de pan en dek af met aluminiumfolie.

Fruit in het achtergebleven bakvet van de kip de ui, knoflook en chilivlokken zacht. Voeg de tomatensaus, de tomaten en de helft van de basilicum toe en breng aan de kook. Breng de tomatensaus op smaak met de suiker, azijn en zout en peper uit de molen. Voeg de room toe en laat de saus zachtjes 3 - 5 minuten pruttelen. Als de saus te dik is kun je wat pastakookvocht toevoegen. Als de saus te dun is laat je hem wat langer inkoken.

Voeg de pasta, sperziebonen en kip toe aan de saus en warm nog even door. Garneer met de overige basilicum.

Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin