Pasta met gorgonzolasaus

- 2 venkels
- 500 gram penne
- 150 gram gorgonzola
- handje cashewnoten
- Parmezaanse kaas
- 1 biologische citroen
- handje vol verse Italiaanse kruiden (rozemarijn, tijm en dille)
- 1 eetlepel Herbamare® Original kruidenzout van A.Vogel
Bereiden:
Breng een pan water aan de kook en voeg hier 2/3 eetlepel Herbamare kruidenzout toe. Doe vervolgens de pasta erin en kook deze beetgaar.
Snijd de onderkant van de venkel af en verwijder de buitenste bladeren. Snijd de overige venkel in grove stukken. Zet een bakpan op middelhoog vuur en verwarm olie en een eetlepel citroensap. Voeg vervolgens de verse kruiden en de venkel toe. Bak dit een paar minuten.
Zet het vuur laag en breng de venkel op smaak met 1/3 eetlepel Herbamare Kruidenzout. Voeg de gorgonzola toe en laat deze langzaam smelten terwijl je het geheel roert.
Bewaar ongeveer 1 glas water waarin je de pasta hebt gekookt en giet de rest af. Voeg het glas water aan de gesmolten gorgonzola en venkel toe. Vervolgens roer je de pasta er doorheen.
Hak de cashewnoten in kleine stukjes en strooi deze over de pasta. Rasp er Parmezaanse kaas en citroenschil overheen.
Bon appétit!
