Pasta met kip, spinazie en boursin

Recept voor 4 personen

Ingrediënten 

  • 400 gram pasta (pipe rigata, tagliatelle of spaghetti);
  • 3 stukken kipfilet;
  • Scheutje olijfolie;
  • 1 pak spinazie a la crème a 500 gram;
  • 1 pakje Boursin roomkaas;
  • 50 gram lichte geroosterde pijnboompitten;
  • 1 bakje kastanjechampignons;
  • 7 zongedroogde tomaten;
  • Peper en zout naar smaak.

    Bereiden

    Snij als eerste de kipfilet in blokjes en borstel de champignons goed schoon. Snijd deze vervolgens in vieren. Ook de zongedroogde tomaten kun je in dunne reepjes snijden. Ontdooi tot slot de spinazie, zoals dat staat aangegeven op de verpakking van het product.

    Kook de pasta, zoals dat staat aangegeven op de verpakking. Verwarm tegelijkertijd de kipfiletblokjes en zorg ervoor dat deze goed gaar zijn. Als de kipblokjes goed gaar zijn, kun je de champignons toevoegen.

    Roerbak het en kook het nog even enkele minuten. Vervolgens kun je de spinazie toevoegen. Voeg ook de roomkaas toe aan het geheel en schep het zachtjes om. Herhaal dit proces gedurende een minuutje. Voeg tot slot nog de zongedroogde tomaatjes en de geroosterde pijnboompitten toe.

    Garneer het eventueel met Parmezaanse kaas.

    Bon appétit! 

    © 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
    Mogelijk gemaakt door Webnode
    Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin