Pasta met kip, spinazie en boursin

Recept voor 4 personen
Ingrediënten
- 400 gram pasta (pipe rigata, tagliatelle of spaghetti);
- 3 stukken kipfilet;
- Scheutje olijfolie;
- 1 pak spinazie a la crème a 500 gram;
- 1 pakje Boursin roomkaas;
- 50 gram lichte geroosterde pijnboompitten;
- 1 bakje kastanjechampignons;
- 7 zongedroogde tomaten;
- Peper en zout naar smaak.
Bereiden
Snij als eerste de kipfilet in blokjes en borstel de champignons goed
schoon. Snijd deze vervolgens in vieren. Ook de zongedroogde tomaten kun
je in dunne reepjes snijden. Ontdooi tot slot de spinazie, zoals dat
staat aangegeven op de verpakking van het product.
Kook de pasta, zoals dat staat aangegeven op de verpakking. Verwarm tegelijkertijd de kipfiletblokjes en zorg ervoor dat deze goed gaar zijn. Als de kipblokjes goed gaar zijn, kun je de champignons toevoegen.
Roerbak het en kook het nog even enkele minuten. Vervolgens kun je de spinazie toevoegen. Voeg ook de roomkaas toe aan het geheel en schep het zachtjes om. Herhaal dit proces gedurende een minuutje. Voeg tot slot nog de zongedroogde tomaatjes en de geroosterde pijnboompitten toe.
Garneer het eventueel met Parmezaanse kaas.
Bon appétit!

