Pasta met rode pesto

Recept voor 2 personen
- Ingrediënten:
- 200 gr pasta
- 250 gr zongedroogde tomaten
- 2 tenen knoflook
- 50 gr geraspte parmezaanse kaas
- 10 cherry tomaatjes
- of een potje rode pesto
- 250 ml kookroom
- groenten
- rucola
- snuf zout en peper
- evt. een salamiworst in blokjes, stukjes kip of spekjes
Bereiden:
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
Doe de zongedroogde tomaten, parmezaanse kaas, knoflook en een snuf zout en peper in een keukenmachine. Maal alles goed fijn. Voeg eventueel een klein beetje extra olijfolie toe als de pesto te droog is. Of gebruik een potje rode pesto.
Bak de groenten met de salami in een koekenpan. Voeg de pesto met de kookroom toe en laat het even sudderen. Als de pasta klaar is kan die worden toegevoegd.
Verdeel de pasta over twee borden en serveer met rucola en gehalveerde tomaatjes.
Bon appétit!
